Deja un comentario

TEXTO RUEDA DE PRENSA APOYO DE FEDAC AL PROYECTO ALCOINNOVA

Roda de premsa 22/10/2013

Desde la Federació de Empresaris de l’Alcoia i Comtat mostrem la nostra preocupació per la situación económica que està atravesant la nostra comarca.

Des de que va començar la greu crisi de carácter gòbal primer amb un descalabrament del sistema financier, seguit d’un colapso econòmic, la destrucció del teixit empresarial a les nostres comarques ha sigut molt important, en el 2011 ja s’havien destruit a la nostra población 443 empreses en 5 anys i havia augmentat l’atur en un 114%. Actualment estem barallant unes xifres d’atur prou més superiors.

Aquesta destruccio ha sigut deguda per varios motius, entre ells un proces de globalitzacio mal gestionat pels nostres governants, que permitien la entrada de productes en unes condicions de costos molt inferiors a les nostres, sense cap tipus d’arancels. Aquestes condicions son inasumibles en una societat desenvolupada com la nostra. A mes, la greu crisi que estem atravesant ens obliga que a mes de competir en innovacio i tecnologia, ser competitius en preu, tenint, en moltes vegades i de forma catastrofica per al nostre teixit empresarial optar per deslocalitzar els nostres centres de treball a aquells paissos amb aquesta ventaja en costos salarials, destruint part d’industria i el que es pijor, el saber fer de la industria.

Es sobre tot la industria, quin genera els llocs de feina de major qualitat, es la industria quin major valor en I+D aporta a la societat. Un pais, comarca o poblacio desenvolupat i sostenible es precis que tinga un pes en industria de almenys un 20% en el sector economic. Per desgracia estem presenciant un proces de terciarizacio a la nostra comara, fent baixar la aportacio de la industria a la economia i aixo es molt perillos. Tradicionalment la nostra comarca ha sigut de carácter industrial i hem anat veient poc a poc sense que la Administració fera res com anaven perdent aquest sector que tant important ha sigut.

 

No podem permetre, convertir Alcoi en una ciutat de servicis, ni en una ciutat dormitori, però de nosaltres depend fer aquest canvi. La inciativa privada amb el recolçament de la pública cal que faça accions per a posar a la nostra comarca al lloc que ens pertoca, per a tornar a ser una comarca próspera on el nivel d’atur siga mínim i augmente el benestar de les persones.

Es per aquest motiu que, per unanimitat, desde la Federació d’Empresaris de l’Alcoia i Comtat recolcem el projecte de Alcoinnova propiciat pel grup La Española. Aquest projecte persegueix un objectiu de vital importancia per a crear nou teixit empresarial a Alcoi i per tant a les nostres comarques. Preten ser el motor d’un nou model econòmic basat en la tecnología, en la investigación i el desenvolupament. Aquest motor animarà a la inversión d’ empreses amb alt valor tecnològic a la nostra población, que és el que ara ens fa falta.

El projecte Alcoinova será un exemple d’integració de la industria en el entorn, respetuos i modern. Cumpleix amb tots els requisits per a considerar-lo viable tècnicament i desde ací donem el nostre recolçament i suport.

Seria una irresponsabilitat per part de totes les institucions i organismes, que el Grup La Española decidira anar-se’n a un altra población que no fora Alcoi.

Per tant, demanem a la Administració Local que defenga de forma clara el projecte, que evite ambigüetats i en curt plaç es cree una colaboració público-privada que permetisca vore la llum el projecte de Alcoinova en un termini mitjà de plaç. No podem permetre el luxe de no recolçar iniciatives privades d’aquesta índole, i cal que posem els mitjos oportuns per a facilitar la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives de forma eficaç i eficient, doncs el nostre futur profesional i el dels nostres fills està en joc

Imagen

Imagen

Imagen

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: